aanvragen Burgerservicenummer

Aanvragen van uw burgerservicenummer gaat via uw gemeente.

Van maandag 19 november 2007 tot en met maandag 26 november 2007 geeft de Nederlandse Belastingdienst tijdelijk geen sofinummers uit in verband met werkzaamheden voor de invoering van het burgerservicenummer. De invoeringsdatum van het burgerservicenummer is vastgesteld op maandag 26 november 2007. Vanaf deze datum zijn gemeenten verantwoordelijk voor de uitgifte van het burgerservicenummer. Iedereen die zich inschrijft bij een gemeente krijgt automatisch een burgerservicenummer toegekend.

Alle reeds uitgegeven sofinummers die in de Gemeentelijke Basisadministratie staan, zijn op 26 november automatisch omgezet in burgerservicenummers. Burgers die al een sofinummer hebben, hoeven dus niets meer te doen.

Vanaf dinsdag 27 november 2007 geeft de Belastingdienst weer sofinummers af. Deze sofinummers worden alleen nog maar verstrekt aan mensen die geen burgerservicenummer krijgen zoals belastingplichtigen die in het buitenland wonen of belastingplichtigen die seizoensarbeid (gaan) verrichten. Voor het afhalen van een sofinummer moet u voortaan altijd eerst een afspraak maken met de BelastingTelefoon (0800-0543).

Kijk voor meer informatie op www.burgerservicenummer.nl of informeer bij uw gemeente.

Actueel Nieuws

 • Let op: aangepaste openingstijden

  Per 10 juli wijzigt voor onbepaalde tijd onze telefonische bereikbaarheid. Tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 staan wij graag te woord.

  De openingstijden van ons kantoor veranderen niet.

  Dringende zaken kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  Met vriendelijke groeten,

  Hans Haulez, Serge Hoefnagels en medewerksters.

   

   
 • nieuwe website

  Onze website wordt vernieuwd!

  Lees meer...
Meer nieuws