Spaarloon wordt afgeschaft

Vanaf 1 januari aanstaande (2012) is het niet meer mogelijk via het salaris te sparen in de spaarloonregeling.

Dat is wederom een versobering in de mogelijkheden om fiscaal vriendelijk te kunnen sparen. Binnen het spaarloon kunnen werknemers nu nog maximaal 613 euro per jaar belastingvrij sparen. Elke maand wordt er dan 51 euro van het brutoloon doorgesluisd naar een geblokkeerde spaarrekening. Veel mensen hebben de spaarloongelden gebruikt om de premie voor een spaarverzekering of lijfrenteverzekering te betalen. Er werd dan geld van de spaarloonrekening gedeblokkeerd en naar de verzekeringsmaatschappij doorgestort.

De verzekeringsmaatschappijen zullen ook na 1 januari de premie van u vragen. U heeft dan veelal de volgende mogelijkheden: de premie uit eigen middelen blijven betalen, de verzekering premievrij maken of de verzekering afkopen. Voordat u een wijziging doorgeeft aan de verzekeringsmaatschappij, adviseer ik u langs ons te komen om de diverse mogelijkheden en eventuele fiscale gevolgen te bespreken.

Voor die mensen die de spaarloongelden op de geblokkeerde rekening lieten staan, is er goed nieuws! De gelden zijn na 1 januari direct opvraagbaar en hoeven dus niet de bekende 4 jaren geblokkeerd te blijven staan.

Actueel Nieuws

 • Let op: aangepaste openingstijden

  Per 10 juli wijzigt voor onbepaalde tijd onze telefonische bereikbaarheid. Tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 staan wij graag te woord.

  De openingstijden van ons kantoor veranderen niet.

  Dringende zaken kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  Met vriendelijke groeten,

  Hans Haulez, Serge Hoefnagels en medewerksters.

   

   
 • nieuwe website

  Onze website wordt vernieuwd!

  Lees meer...
Meer nieuws