Misverstanden over de overstapservice

Er bestaan veel misverstanden over de Overstapservice. U denkt misschien:

 • Dat de Overstapservice omslachtig is en u heel veel zelf moet doen
 • Dat de Overstapservice niet voor alle banken werkt
 • Dat u te maken krijgt met dubbele kosten
 • Dat automatische incasso's en betalingen verkeerd gaan als de Overstapservice na een jaar stopt

Gelukkig zijn dit misverstanden.

Feit 1: de Overstapservice is eenvoudig en neemt u juist werk uit handen.

Wij vullen samen met u het aanvraagformulier in en automatische incasso's worden vanzelf van de nieuwe rekening afgeschreven. U informeert zelf de bedrijven waarvan u geld ontvangt. Dat kan eenvoudig met de Overstapkaarten. Ook ontvangt u van uw oude bank een overzicht van alle periodieke opdrachten. Deze kunnen wij dan voor u op de nieuwe rekening invoeren.

Feit 2: Alle banken werken mee aan de Overstapservice.

De Overstapservice wordt voor alle Nederlandse banken uitgevoerd door Equens. Zij zorgen ervoor dat betalingsverkeer tussen de oude en de nieuwe bank goed verloopt. Overstappen naar de RegioBank kan dus altijd, ongeacht bij welke bank uw oude rekening loopt.

Feit 3: U heeft geen dubbele kosten.

Heeft u uw nieuwe Wereldpas, pincode en digipas (voor Internetbankieren) van RegioBank ontvangen? Dan kunt u na de ingangsdatum van de Overstapservice uw oude rekening opzeggen. De Overstapservice werkt immers ook als de oude rekening is beëindigd. Equens sluist 13 maanden lang de betalingen door naar de nieuwe rekening.

Feit 4: U krijgt een melding als de Overstapservice bijna stopt.

Na 12 maanden krijgt u een brief waarin we vertellen dat de Overstapservice bijna stopt. U heeft dan nog een maand de tijd om de afschriften te controleren of er nog betalingen worden doorgeleid. U ziet dat aan de omschrijving 'overstapservice via + oude rekeningnummer'. U kunt die bedrijven dan alsnog een Overstapkaart sturen met uw nieuwe rekeningnummer.

Actueel Nieuws

 • Let op: aangepaste openingstijden

  Per 10 juli wijzigt voor onbepaalde tijd onze telefonische bereikbaarheid. Tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 staan wij graag te woord.

  De openingstijden van ons kantoor veranderen niet.

  Dringende zaken kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

  Met vriendelijke groeten,

  Hans Haulez, Serge Hoefnagels en medewerksters.

   

   
 • nieuwe website

  Onze website wordt vernieuwd!

  Lees meer...
Meer nieuws