Zilvervloot RegioBank

Zilvervloot terug bij RegioBank

Zilvervloot Sparen is terug bij RegioBank. Bij dit jeugdspaarproduct ontvangen spaarders naast de jaarlijkse rente een premie van maximaal 10%.

 

 

E-Mail_handtekening_Zilvervloot_Sparen

Zilvervloot Sparen was vanaf 1958 enorm populair tot de overheid in 1992 de regeling stopte. Het populaire spaarproduct is nu weer verkrijgbaar.

RegioBank loopt met de introductie vooruit op het wetsvoorstel Jeugdsparen dat CDA en ChristenUnie in juni van dit jaar indienden. Doel is om het sparen onder jongeren weer te bevorderen op vergelijkbare wijze als met de oude Zilvervloot. RegioBank wil zo haar steentje bijdragen aan de ontwikkeling van de spaarzin bij jongeren.

Vanaf de geboorte tot het bereiken van de leeftijd van 18 jaar kan geld worden ingelegd op Zilvervloot Sparen. De rekening moet wel uiterlijk in het 15de levensjaar worden geopend. De maximale inleg bedraagt € 600,- (dat is € 50 per maand), bij een rentevergoeding van momenteel 2,4% (peildatum: 6 september 2012). Per volledig spaarjaar ontvangen spaarders een premie van 1% over de inleg, met een maximum van 10%. Spaarders die dus 18 jaar lang € 600 per jaar sparen, strijken meer dan duizend euro aan premie (€ 1.080) op, bovenop de al aantrekkelijke jaarlijkse rentevergoeding.

 

 

Actueel Nieuws

 • nieuwe website

  Onze website wordt vernieuwd!

  Lees meer...  
 • de Aflosboete!

  Eigenwoningforfait: financieel te overzien

  Onlangs is het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ gepubliceerd. Eén van de onderwerpen die tot veel publiciteit heeft geleid is het voorstel om de vrijstelling van het eigenwoningforfait af te schaffen. Al snel werd in de media gesproken over ‘aflosboete’.

  Lees meer...
Meer nieuws