Elke dag je pensioen bekijken

Miljoenen werknemers moeten met ingang van morgen in één oogopslag kunnen zien hoeveel pensioen ze hebben opgebouwd in hun loopbaan.

Daarvoor heeft de Nederlandse pensioensector, na twee jaar intensieve voorbereiding, www.mijnpensioenoverzicht.nl opgezet. De website ontsluit in principe alle gegevens die fondsen en verzekeraars de afgelopen decennia opsloegen

Pensioenverzekeraars hopen dat deze nieuwe site, toegankelijk met de DigiD-code, bijdraagt aan verbetering van het hardnekkig lage pensioenbewustzijn van de meeste mensen.

Het nieuwe pensioenregister gaat verder dan de fondsen afzonderlijk. "Wij bieden onze deelnemers nu een systeem aan waarin ze op dagbasis informatie over hun eigen pensioenopbouw kunnen vinden", zegt Annemieke Biesheuvel van metaalpensioenfonds PMT.
PGGM-woordvoerder Bram van Els vergelijkt de nieuwe site met een digitale schoenendoos 'en dan is die ook voor je geordend'. Een veelgenoemd voordeel is dat de info over aanvullend pensioen op de site ook wordt gecombineerd met AOW-gegevens.

De website wordt gelanceerd op een moment dat het bestaande pensioensysteem zwaar onder druk staat. De recessie, toenemende vergrijzing en langer leven zorgen ervoor dat pensioenen vaak niet langer welvaartsvast zijn, omdat veel fondsen daar geen geld meer voor hebben. "Die pensioencrisis heeft mensen alerter gemaakt op het onderwerp", zegt Van Els "maar pensioen blijft ingewikkeld, en ver weg. Daar verandert die nieuwe site niet zoveel aan maar ze biedt wel meer transparantie."

Bron: www.bndestem.nl door Maurice Wilbrink. woensdag 05 januari 2011 | 08:37 | Laatst bijgewerkt op: 26 mei 2011 | 08:39

Actueel Nieuws

 • nieuwe website

  Onze website wordt vernieuwd!

  Lees meer...  
 • de Aflosboete!

  Eigenwoningforfait: financieel te overzien

  Onlangs is het regeerakkoord ‘Vertrouwen in de toekomst’ gepubliceerd. Eén van de onderwerpen die tot veel publiciteit heeft geleid is het voorstel om de vrijstelling van het eigenwoningforfait af te schaffen. Al snel werd in de media gesproken over ‘aflosboete’.

  Lees meer...
Meer nieuws